Peak Value start nieuw investeringsfonds voor scale-ups die willen doorgroeien

Schermafbeelding 2021 07 07 om 16.38.51

Om ICT- en talent-based ondernemingen verder te laten groeien, richt Peak Value een nieuw groeifonds op. In november wil de onderneming van start met een investeringskapitaal met een maximum van 40 miljoen. Momenteel sluit Peak Value betrokken investeerders aan bij het nieuwe project, waarbij de Rotterdamse werkmentaliteit voorop staat. Zo wil het bedrijf ondernemers in beweging brengen om maximale waarde creëren.

Het nieuwe fonds is een logisch vervolg op de eerdere activiteiten, deelnames en investeringen die Peak Value deed. Het bedrijf is door jaren ervaring zeer bedreven in het begeleiden van groeiprocessen en het laten renderen van scale-ups. Peak Value-oprichters Guido Mangert en Marcel Broersma leiden het nieuwe fonds. Hun eerdere investeringen waren zeer succesvol, en verschillende ondernemingen hebben grote stappen kunnen maken. Mangert: “We richten ons vooralsnog op de Nederlandse markt. We denken dat we hier voldoende impact kunnen maken.” 

Het nieuwe groeifonds richt zich op twee soorten ondernemingen:

  • Talent-based ondernemingen, werkzaam op het gebied van HR, detachering en consultancy
  • ICT- en softwareondernemingen

Met de toekomstige deelnemingen wil Peak Value concrete stappen in waarde maken. Broersma: “We definiëren de beoogde winsten voor de komende drie tot vijf jaar, daarvoor maken we een uitgebreid plan, wat normaliter resulteert in verdubbeling van de winst. We brengen energie en we helpen het proces beter en leuker te maken. Dat betekent dat we echt een bondgenootschap aangaan met de ondernemer, waarbij de ondernemer zijn autonomie behoudt.”

Foto van de Toekomst

Om ondernemingen goed op waarde te kunnen schatten, gebruikt Peak Value de Foto van de Toekomst. Dit concept zet het bedrijf al jaren in om een goed profiel van een onderneming te kunnen maken. In een maand tijd organiseert Peak Value zes tot acht sessies met alle betrokkenen van het betreffende bedrijf; oprichters, werknemers, klanten, raden van bestuur, adviesraden en andere sleutelfiguren. Mangert: “Met hen bepalen we de doelen die een bedrijf zou moeten kunnen halen. Door deze op elkaar af te stemmen, ontstaat er een logisch plan om naartoe te werken. Daarbij faciliteren we niet alleen, we hebben ook een duidelijke mening over de maximale ambitie, en hoe de onderneming die zou kunnen realiseren.” 

De nieuwe geselecteerde deelnemers staat een onvervalste Rotterdamse aanpak te wachten. Om echt succesvol te zijn, moeten organisaties namelijk vaak aangepast worden, benadrukken de fondsoprichters. Mangert: “Wat we brengen is een scherpere groeicultuur, een andere instelling. We zetten de stip op de horizon, en dan volgt een militaire operatie. Dat betekent dat de wil om te veranderen naar boven gehaald wordt. Mouwen opstropen met het hart op de juiste plek. En het hart op de tong.” 

Ondernemers die groeikapitaal zoeken, zullen minimaal een winst van een miljoen moeten draaien om in aanmerking te komen voor een plek in het fonds. Ook is er nog plaats voor enkele investeerders in het fonds. Peak Value stelt de ondergrens van deelname op 250.000 euro. 

Meer informatie over het nieuwe fonds is te verkrijgen bij Ahmed Aman, bedrijfsadviseur bij Peak Value.